GUMBO TEAM

Gumbo Team

A

Anne-Rose Hermer

Ik ben freelance schrijfster/journaliste en ik woon in Rotterdam-Centrum. Ik schrijf onder andere gedichten, korte verhalen en jeugdboeken voor jongeren met lees- en leerproblemen.

Vanaf de eerste Gumbo Session ben ik bij dit evenement betrokken. Ik kreeg een mailtje met daarin de oproep voor vrijwilligers voor een muziekmiddag op het Schouwburgplein. Als er iets wordt georganiseerd, zie je bijna altijd dezelfde vrijwilligers. Daarom zei ik tegen mezelf: ‘Doe ook eens wat en geef je op.’

Inmiddels help ik bij het schrijven van de benodigde teksten, presenteer de Gumbo Session en open met een door mij geschreven gedicht waarin de programmering is verwerkt. Verder verleen ik ondersteuning bij het opbouwen en afbreken.

De Gumbo Session is uitgegroeid tot een leuk swingend buurtevenement dat heel prettig publiek trekt. Na afloop, ook in de dagen daarna, word ik steevast aangehouden door bekenden en onbekenden die me vertellen hoe leuk ze het vonden. Dát is de drijfveer om door te gaan!

Anne-Rose

L

Lily Zaric

Ik ben de coördinator van Gumbo Session. Bij mij komen alle ideeën en voorstellen binnen. Ik bespreek deze met de Gumbo Session Team en samen zorgen wij dat ze voor zo ver mogelijk verwezenlijkt worden.

Mijn taak is om alle belanghebbenden te verbinden maar ook ervoor te zorgen dat iedereen zijn deel van het plan zo goed mogelijk en op tijd kan uitvoeren. Het is dankbaar werk maar soms loopt mij hoofd ook over. Dan is het even met zijn allen gezellig stressen en komt het wel goed. Uiteindelijk streven we naar maximaal haalbare kwaliteit en gezelligheid. Ik zie het plein als de huiskamer van onze wijk waar we van alles kunnen organiseren.

Met mijn broer en zus organiseerden wij vaak feesten thuis. Deze traditie zette ik door in mijn studententijd met spraakmakende feesten. Ik vind het leuk om dit nog te kunnen voortzetten met bewoners op het Schouwburgplein. Het is mooi om te zien dat Gumbo Session groeit omdat het door jong en oud omarmd wordt.

Lily

M

Martine Romer

Ik ben kunstzinnig coach, trainer en mentor.

Samen met Mirjam Hensgens heb ik in het voorjaar van 2013 de stichting Creatief Welzijn Senioren opgericht. Wij bedenken, organiseren en voeren uit creatieve projecten met ouderen in Rotterdam. Een van onze projecten is het nu lopende Muziektheaterproject voor 60-plussers.

Als actieve buurtbewoner ben ik betrokken bij diverse organisaties in het centrum.

Vanaf het begin van de Gumbo Sessions ben ik – als ik aanwezig kon zijn die dag – op een of andere manier betrokken geweest. De laatste keren vooral als begeleider van bewoners uit zorgcentrum Atrium, waar ik ook voorzitter ben van de cliëntenraad. Ik merk daarbij dat bewoners graag naar het Schouwburgplein komen en genieten van de muziek, de hapjes en de drankjes.

Martine

Mirjam en Corstiaan

Wij zijn Corstiaan en Mirjam en verzorgen elke zondag tijdens het zomerseizoen op het Schouwburgplein het geluid van de evenementen in de muziektent. Wij werken in opdracht van Stichting De Loodsen.

Corstiaan is geluidsman en ik doe hand- en spandiensten en maak filmopnames van zijn werk en de optredens in de tent.

Op 26-05-19 waren wij ook aan het werk bij de Gumbo Session, voor ons alweer de derde keer. We vinden het een heel leuk evenement omdat je er niet alleen als pleinbezoeker kan genieten van de muzikanten die organisator Keith Dunn naar het plein haalt, maar ook omdat het een buurtfeest is waar men elkaar ontmoet en nieuwe buren leert kennen onder het genot van een hapje en drankje.

Wij vinden dit een mooi initiatief en werken daar graag aan mee. Ik heb ook filmopnames gemaakt van buurtbewoners en pleinbezoekers waarin zij voor de camera uitleggen wat ze zo leuk vinden aan de Gumbo Sessions. Daarmee kan de organisatie aan de gemeente laten zien dat dit een belangrijk evenement is voor de stad. Het brengt mensen op een positieve manier samen en brengt levendigheid in de stad.

Mirjam de Nachtegaal