Geen Horeca In Of Langs Het Plantsoen!

Geen horeca in of langs het plantsoen!

Door Anne-Rose Hermer

Als je in het centrum woont, dan weet je dat je niet hebt gekozen voor een hutje op de hei. Gelukkig is het in de loop van de jaren wel tot beleidsmakers doorgedrongen dat het centrum een woonwijk is, mede dankzij bewonersorganisaties zoals Roffanum.[expander_maker id=”10″ more=”Read more” less=”Read less”]

Ongeacht welke politieke partijen het stadsbestuur vormen, het doel is om meer woningen te bouwen in het centrum. Dan mag niet vergeten worden dat het centrum een fijne woonomgeving moet zijn.

Tot mijn grote schrik had een anonieme beleidsmaker bedacht om de garageboxen in de expeditiestraat bij de Jan Evertsenplaats uit te breken tot aan het Jan Evertsenplantsoen. Hier zou horeca gevestigd kunnen worden, maar dan zonder terrassen! Dit vind ik echt een stap te ver, maar het is ook onuitvoerbaar. Vooral in de zomer redt de gemiddelde horecazaak in het centrum het niet zonder terras. Gevolg: de horecazaken die op deze plek neerstrijken laten de gemeente op een moment weten dat ze vertrekken, tenzij ze een terrasvergunning krijgen. Als ze hun dreigement uitvoeren, dan is er natuurlijk amper een horecaondernemer te vinden die zijn of haar vingers aan deze locatie brandt. Om dit te voorkomen worden er in dat geval tóch terrasvergunningen verstrekt, waarna het hek van de dam is. Hetzelfde geldt voor avondvergunningen. Om van nachtvergunningen maar te zwijgen. In de Witte de Withstraat worden sommige bewoners stapeldol van de herrie als gevolg van sommige avond- en nachtvergunningen van horecazaken die lekkernijen bereiden zoals een broodje shoarma. De zaken zélf zorgen niet voor overlast, maar wel de scooters waarop de nachteters zich verplaatsen. Die racen door de straat alsof het klaarlichte dag is.

Welke omwonende van het Jan Evertsenplantsoen zit hier op te wachten? We weten immers niet wat voor soort horeca er in komt. Horeca is een ruim begrip. Wat te denken van de potentiële kookluchten? Enkele bewoners hebben een jarenlange strijd gevoerd om de Satébar in de Karel Doormanstraat er uit te krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat dit concern weer terugkeert aan de andere kant van het parkje!

De ontwerpers van de Lijnbaanhoven hebben bewust voor deze parkjes/plantsoentjes gekozen om een stukje rust te creëren. Dat moet gerespecteerd worden.

Voorlopig is dit horecaplan van de baan, maar er moet wel voor gewaakt worden dat het zo blijft! Bewoners die er anders over denken, staan natuurlijk in hun recht. Alleen vermoed ik dat ze de minderheid vormen.
[/expander_maker]

2 thoughts on “

Geen Horeca In Of Langs Het Plantsoen!

  1. Jammer dat er zo’n enorm verschil is bij de aanpak van renovatie tussen de Lijnbaanhoven, de Joost Banckertsplaats, met name de echte laagbouw verkeert in een verpauperde status. Verwey Vastgoed heeft in jaren, dan spreek ik over ruim 20 jaar, niets aan alle gebreken gedaan. Voorts worden de panden opgezadeld met alle narigheid van de horeca, dag en nacht wonen wij in herrie en stank( zie de pijpen van 14 meter lang aan onze panden bevestigd, voorts geen dubbele beglazing, onbewoonbaar met alle geluiden van de enorme terrassen en festival herrie. De horeca krijgt overal vergunning voor, laat Rotterdam het voorbeeld van Utrecht volgen, daar is een stop op uitgave van horeca vergunningen bewerkstelligd, de balans is zoek hier , laten we vooral de bevoorrading van de horeca niet vergeten, enorme vrachtwagens staan overal stationair te draaien, anders valt de koeling uit. Afin, hopelijk kan hier extra aandacht voor komen. Dank voor uw aandacht. Met vriendelijke groet.

    1. Geachte mevrouw van Geest,

      Ik heb verschillende bewoners gesproken die het volledig met u eens zijn wat stank en overlast betreft. Ook als het gaat om de hoeveelheid horeca in het centrum. Beleidsmakers willen van de Karel Doormanstraat een horecastraat maken. Er komt dus al het nodige bij. Persoonlijk vind ik dat er niet alleen een stop op de uitgave van horecavergunningen voor het centrum moet komen in verband met de balans, maar net zo goed om ondernemers tegen zichzelf te beschermen. Hoe meer horecazaken, hoe moordender de concurrentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *