Een boom als metafoor

Een boom als metafoor

Een in Rotterdam zeldzame boom in het Jan Evertsenplantsoen, de ‘Notofagus Antartica’ uit het zuidpoolgebied van Patagonië, Chili en Magellaan, met kleine blaadjes die een mooi gele herfstkleur geven en bij kneuzing naar kaneel ruiken, moest verplaatst worden vanwege de restauratie van de twee Vestia flatgebouwen die het hof flankeren aan de noord en oostkant. De werkzaamheden zullen in september 2018 starten. Omdat deze mooie, solitaire en meerstammige boom in september mogelijk de verplaatsing niet zou overleven, zijn de gemeente en de aannemer op een vrijdag gezamenlijk begonnen met het weghalen van de houten bielsen en het gedeeltelijk wegscheppen van de aarde rondom de boom. Dit allemaal vooruitlopend op de toekomstige plannen. Na gedane arbeid werd de graafmachine naast de boom achtergelaten met een keurige hekomheining.

Read more

1 thought on “

Een boom als metafoor

  1. Helaas is dit verhaal heel herkenbaar. Sinds eind 1999 werk ik als freelance schrijfster/journaliste en ik heb veel geschreven over lokale politiek. In een grote stad als Rotterdam, waar zoveel gebouwd en gedaan wordt, is het onafwendbaar dat er wel eens iets fout gaat. Dat aantal fouten mag echter niet uit de hand lopen.
    De afgelopen twintig jaar is er in Rotterdam het nodige verbeterd wat betreft communicatie tussen overheid en bewoners, maar toch kan het nog beter. Wat er in deze blog staat, is geen op zichzelf staand geval. Dát vind ik nog het ergste!

    Anne-Rose C. Hermer

Leave a Reply

Your email address will not be published.