NOVEMBER 2017

Maandagenda november 201714 november
Naar aanleiding van het inventarisatiestuk van Roffanum over het groen in Cool-Noord hebben de voorzitter van Roffanum en de beheerder van de Jacobustuin Leks Verzijlberg een gesprek gehad ten kantore van Stadsbeheer. Gesproken is over het groen in de wijk op micro en macro niveau.Op micro niveau over de uitbreiding van de Jacobustuin, het nodige snoeiwerk, beplanting en beheer. Op macro niveau de wens van bewoners om het grofvuil in de binnenplaatsen op te ruimen, de nodige bomen snoeien, nieuwe struiken te planten.Gesproken is over binnentuinen als verborgen tuinen in de stad. De binnentuinen als de groene longen van de stad, plaatsen van rust, fauna en flora. Gesproken is over de binnentuinen als belangrijke waterabsorberende oppervlakken in de binnenstad.

In verband met de herinrichting van de Jacobus- en Mauritsstraat is gesproken over de vergroening van deze straten. Een laatste bewonersbijeenkomst zal door de gemeente georganiseerd worden over de herinrichting van de straten.

20 november
Op verzoek van de beheerder van Matrix bijeenkomst over muziekprogrammering, exposities en kamer van de wijk. Gebruik van Matrix door bewonersorganisaties. Matrix heeft zijn interieur gemoderniseerd. De programmering is te lezen op hun site: www.matrixrotterdam.nl Het is een plek geworden waar literatuur, wereldmuziek en debatten plaats kunnen vinden.

23 november
Voorzitter is op uitnodiging geweest naar het spectaculaire startsein van de te bouwen FORUM Rotterdam. Op de site van Roffanum wordt regelmatig bewonersinformatie over de bouw van de winkels en huurappartementen geplaatst. Zie in menu “Bouw Forum Rotterdam” Voor vragen kunnen bewoners zich informeren bij Multi Vastgoed Nederland of bij Roffanum.

24 november
Bijeenkomst met vertegenwoordigers van VvS (Vereniging Verenigd Schouwburgplein) over de precieze plaatsbepaling van de zes kerstbomen die er in december geplaatst zullen worden. Gesproken is over de plaatsing van lichten op de metalenconstructies voor de ontluchtingspijpen en de programmering van het kerstfeest dat helaas niet kan doorgaan wegens de opgetreden vertraging van de plaatsing van de glazen kas op het Schouwburgplein.