DECEMBER 2017

Maandagenda december 2017 

1 december
Aankomst betonnen platen voor de verankering van de kerstbomen op het Schouwburgplein. Plaats bepaling bomen en afspraak over de levering van zes kerstbomen door de gemeente op 5 december.

5 december
Aankomst en versiering van de zes kerstbomen op het Schouwburgplein. Bomen zijn geadopteerd door de ondernemers. Roffanum zorgde voor de coördinatie.

8 december
In de maand december gaat de voorzitter naar de kersfeesten die georganiseerd zijn door bewoners, ondernemers en de gemeente. Dit jaar naar de kerstborrel van de ondernemers rondom de Schouwburgplein, bewonersorganisatie van de Stadsdriehoek en de Scheepswerf in de Oude Haven. 

12 december
Bijeenkomst met bewoners van de Nieuwe Binnenweg

13 december
Onlangs is door de gezamenlijke eigenaren, verenigd in de Vereniging Lijnbaan Akkoord en de Eigenaren Vereniging Lijnbaan een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor de renovatie van de luifels en de voorgevels van de winkels op de Lijnbaan. Dit in verband met de status van de Lijnbaan als Rijksmonument zijnde.

Als eerst zal het blok A, van de Aert van Nesstraat tot de Johan van Oldenbarneveltplaats worden gewijzigd. Aan de hand van tekeningen is uitleg gegeven over de aanleiding, planning en uitvoering van de renovatie. Op verzoek was de voorzitter van Roffanum met andere bewoners daarbij aanwezig.

17 december
Tentoonstelling adviseren en helpen opbouwen van een amateurs schilders collectief in de sociëteit Matrix. De tentoonstelling is te bezichtigen tot eind januari op afspraak of tijdens de concerten. Voor openingstijden zie de website van Matrix. 

20 december
Voorbereiding bijeenkomst voorzitter en beheerder Jacobustuin met 2 adviseurs van de Cluster Dienstverlening, Kennispunt Inspraak en Participatie. Gesproken is over de mogelijkheid van het inzetten van een “Right to Challenge” of een samenwerkingsverband met verschillende partijen.

27 december
Voorzitter is in gesprek geweest met individuele leden van de gebiedscommissie over de bijdrage dat Roffanum kan leveren in 2018 met betrekking tot de kwaliteit van het wonen en faciliteiten voor bewoners.